ГоловнаПолітика

Німеччина не вважає обмін полоненими приводом для скасування санкцій проти Росії

"Росія повинна була зробити це вже давно".

Німеччина не вважає обмін полоненими приводом для скасування санкцій проти Росії
Фото: 24 канал

Уряд Німеччини позитивно оцінює обмін полоненими між Росією і Україною, але до ідеї скасування санкцій, введених Європейським Союзом проти Росії, ставиться негативно.

Про це заявив представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, повідомляє DW.

"Берлін привітав обмін полоненими і звільнення режисера Олега Сенцова, а також українських моряків, захоплених під час інциденту в Керченській протоці. Хоча, за його словами, Росія повинна була зробити це вже давно", - йдеться в повідомленні.

Другим позитивним моментом уряд Німеччини вважає прогрес у районі Станиці Луганської.

"Але цих двох фактів недостатньо, щоб ініціювати процес скасування санкцій ЄС. Позиція уряду ФРН залишається незмінною: необхідні суттєві позитивні зрушення в справі реалізації мінських домовленостей, щоб починати думати про скасування санкцій", - заявив Штеффен Зайберт.

До числа "суттєвих позитивних зрушень" він зарахував стабільне дотримання режиму припинення вогню вздовж лінії зіткнення і відведення від неї важких озброєнь.

27 вересня депутат бундестагу від соціал-демократичної партії Бернд Вестфаль запропонував Німеччині та Франції спільно дати імпульс процесу врегулювання ситуації на сході України і почати хоча б символічно скасовувати санкції.

Представник МЗС ФРН Райнер Бройль у зв'язку з цим нагадав, що "йдеться не про німецькі чи німецько-французькі санкції, а про санкції ЄС, про узгоджену позицію Європейського Союзу". Йому і вирішувати, чи є підстави для перегляду цієї позиції. Поки ж вона залишається колишньою і ніякої поетапного скасування санкцій не передбачає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram