ГоловнаПолітика

Двох фігурантів першої «справи Хізб ут-Тахрір» помістили у штрафний ізолятор, - адвокат

Вони не виходять на зв'язок з 24 вересня.

Двох фігурантів першої «справи Хізб ут-Тахрір» помістили у штрафний ізолятор, - адвокат
Фото: Сергей Нужненко

Двох фігурантів першої бахчисарайської групи, обвинувачених у "справі Хізб ут-Тахрір", Енвера Мамутова і Ремзі Меметова, помістили в штрафний ізолятор ШІЗО. Про це повідомив адвокат Рустем Кямілев, передає сайт "Крим.Реалії".

“Енвер і Ремзі з 24 вересня не виходять на зв'язок. Коли людину вже етаповано в колонію, вона має можливість зателефонувати своїй сім'ї, зв'язатися з родичами. Уже п'ять днів вони не виходять на зв'язок. З величезною вірогідністю можу сказати, що, швидше за все, вони перебувають в штрафному ізоляторі», - розповів адвокат.

Рустем Кямілев раніше повідомляв про те, що Енвер Мамутов і Ремзі Меметов вже етаповані в колонію №11 в Ставропольському краї.

Нагадаємо, в травні 2016 року в Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків у будинках мусульман, кримських татар, а також в місцевій кав'ярні. В результаті були затримані і звинувачені в тероризмі четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Їх звинуватили в участі в організації «Хізб ут-Тахрір», яку визнано в Росії терористичною.

У грудні 2018 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Енвера Мамутова до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, Руслана Абільтарова, Ремзі Меметова і Зеврі Абсеїтова - до 9 років колонії суворого режиму.

Жоден з фігурантів своєї провини не визнав.

Раніше повідомлялося, що фігурант другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" Джеміль Гафаров перебуває в критичному стані через хронічне захворювання нирок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram