ГоловнаПолітика

Антикорупційний суд відмовився заочно заарештувати рідного брата Каськіва

Антикорупційний суд відмовився заочно заарештувати рідного брата Каськіва

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовилася заочно взяти під варту Олександра Каськіва, рідного брата колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проєктами Владислава Каськіва.

Про це йдеться в судових матеріалах.

2 вересня Солом'янський районний суд розглянув клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про заочний арешт брата Каськіва і відмовив у його задоволенні.

Відмова мотивована тим, що підозрюваний не перебуває в міжнародному розшуку, оскільки відсутні відомості про отримання Національним центральним бюро Інтерполу постанови про оголошення його в розшук, а також відсутні відомості про прийняття рішення Генеральним секретаріатом Інтерполу або НЦБ Інтерполу про оголошення брата Каськіва саме в міжнародний розшук.

На це рішення САП подала апеляційну скаргу, яку 19 вересня розглянув Антикорупційний суд.

Вищий суд також вирішив відмовити в заочному арешті брата Каськіва.

У вересні 2018 року Каськіва оголосило в розшук Національне антикорупційне бюро по підозрою в розкраданні коштів Державного агентства з інвестицій та управління національними проєктами ДП "Державна інвестиційна компанія" на суму 259 млн грн. У березні 2019 року Інтерпол оголосив брата Каськіва в розшук з "червоною карткою".

Каськіва-молодшого підозрюють у співучасті в привласненні і розтраті майна.

Під час слідства встановлено, що в 2012 році з державного бюджету України виділено понад 500 млн гривень для реалізації низки національних проєктів. Зокрема, йдеться про проєкти "Якісна вода", що передбачає встановлення в найбільших містах України автоматів із розливу питної води, і "Олімпійська надія-2022", за яким повинні бути зведені інфраструктурні об'єкти для проведення зимових Олімпійських ігор в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram