ГоловнаПолітика

Зеленський підписав закон про введення контрактної форми держслужби

Законопроєкт спрощує порядок прийняття на держслужбу і звільнення від неї.

Зеленський підписав закон про введення контрактної форми держслужби
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав закон про введення контрактної форми державної служби терміном до 3 років. Про це повідомили в пресслужбі президента.

Згідно з проєктом закону, керівник держслужби укладатиме й розриватиме контракти про проходження держслужби в порядку, передбаченому Кабміном.

Спеціальні вимоги до осіб, які претендують на зайняття посад державної служби, також можуть визначатися суб'єктом призначення і будуть прописані в контракті.

Документом вносяться зміни в частині обмеження дії законодавства про працю на держслужбі: спрощується порядок прийняття на держслужбу і звільнення від неї, підвищується відповідальність держслужбовців за досягнення результатів своєї роботи.

Законопроєкт також обмежує повноваження Комісії з питань вищого корпусу державної влади в частині призначення держсекретаря міністерства, призначення і звільнення з посади керівника центрального органу виконавчої влади, звільнення заступника керівника центрального органу виконавчої влади, призначення держсекретарів міністерств, керівників і заступника керівника центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабміну, призначення і звільнення першого заступника і заступників держсекретаря Кабміну.

Крім того, розширено перелік підстав для припинення держслужби з ініціативи суб'єкта призначення такими позиціями: скорочення посади держслужби внаслідок зміни структури або штатного розкладу держоргану без скорочення кількості або штату держслужбовців, ліквідація держоргану, встановлення невідповідності держслужбовця займаній посаді під час проходження держслужби.

Оголошення про проведення конкурсу на посади публікуватимуть на єдиному порталі вакансій держслужби, а також на сайті держоргану, який оголосив конкурс.

Документом пропонується внести низку змін до законів "Про державну службу", "Про Кабінет Міністрів України" та "Про центральні органи виконавчої влади".

Нагадаємо, вчора, 23 вересня, Володимир Зеленський підписав законопроєкт про реформу органів прокуратури, який передбачає створення Офісу генпрокурора замість Генеральної прокуратури України.

Відтепер генпрокурор матиме право ліквідовувати і реорганізовувати окружні та обласні прокуратури, а також ліквідувати військову прокуратуру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram