ГоловнаПолітика

У Януковича заявили про скасування санкцій у суді ЄС

Експрезидент, який утік у Росію, намагається реабілітуватися.

У Януковича заявили про скасування санкцій у суді ЄС
Фото: prm.ua

Європейський суд 24 вересня скасував санкції проти колишнього президента України Віктора Януковича за 2018-2019 роки, заявив у вівторок його прессекретар Юрій Кірасир.

"Рішення Європейського суду від 24.09.2019 р. про скасування санкцій стосовно експрезидента України В.Ф. Януковича за 2018-2019 рр. є підтвердженням незаконності та безпідставності їх введення органами ЄС і вагомим приводом для їх якнайшвидшого повного скасування та реабілітації В. Ф. Януковича як незаслужено постраждалого від політичних переслідувань і в Україні, і в Європейському Союзі", - йдеться в заяві пресслужби Януковича.

Нагадаємо, в березні 2014 року ЄС увів санкції у вигляді заморожування активів майже двох десятків колишніх вищих чиновників України, які можуть бути причетними до розкрадання державних коштів України.

Санкції щорічно продовжують, але до 2019 року список скоротився до 12 осіб. Зараз у санкційному переліку залишаються Віктор Янукович, Віталій Захарченко, Віктор Пшонка, Віктор Ратушняк, Олександр Янукович, Артем Пшонка, Микола Азаров, Сергій Курченко, Дмитро Табачник, Сергій Арбузов, Олександр Клименко, Едуард Ставицький. Колишнього голову Адміністрації президента Андрія Клюєва, який торік виграв суд проти ЄС, виключили зі списку.

Влітку 2019 року суд Європейського Союзу скасував санкції, продовжені для колишнього президента України Віктора Януковича і його сина Олександра у 2016-2017 роках, а для кількох його соратників - продовжені у 2018 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram