ГоловнаПолітика

Суд скасував домашній арешт ексдепутата Єфремова

Колишній "регіонал" причетний до створення організації терористів "ЛНР".

Суд скасував домашній арешт ексдепутата Єфремова
Фото: Макс Левин

Старобільський районний суд Луганської області 18 вересня скасував цілодобовий домашній арешт колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова. Про це повідомив його адвокат Олександр Мельников, пише агентство "Українські новини".

18 вересня суд розглянув питання продовження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту або заміни його. Мельников наголосив, що захист вимагав узагалі скасувати запобіжний захід для підсудного.

"Суд вирішив скасувати домашній арешт і замінив його на особисте зобов'язання... Це найм'якший запобіжний захід, більш м'якого не існує. Фактично, людина просто зобов'язується з'являтися до суду", - повідомив адвокат.

За його словами, Єфремову повернуть закордонний паспорт, також з нього знято зобов'язання носити електронний браслет стеження.

Адвокат сказав, що процес проти ексголови фракції ПР зараз на стадії вивчення матеріалів захисту. Мельников упевнений, що його клієнт буде виправданий судом у зв'язку з відсутністю доказів провини.

Після реабілітації Єфремова захист має намір зайнятися притягненням до кримінальної відповідальності осіб, причетних до кримінального переслідування ексдепутата Ради. Адвокат також допускає, що Єфремов подасть позов про відшкодування морального і матеріального збитку через утримання його під вартою понад 3 роки.

Нагадаємо, 10 вересня президент Володимир Зеленський призначив адвоката Єфремова Андрія Смірнова заступником голови Офісу президента.

22 липня Київський апеляційний суд звільнив з-під варти Єфремова і відправив його під домашній арешт з носінням електронного браслета.

Ексдепутата затримали в Києві влітку 2016 року, в січні 2017-го справу почав розглядати Старобільський суд у Луганській області. Єфремова звинувачують у сепаратизмі, державній зраді, організації захоплення Луганської обласної державної адміністрації, пособництві захопленню управління Служби безпеки України і створенні самопроголошеної "Луганської народної республіки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram