ГоловнаПолітика

"Пласт" готовий брати участь у доопрацюванні законопроєкту про державну підтримку руху

Законопроєкт надавав скаутам пільги під час використання державних і комунальних об'єктів культури.

"Пласт" готовий брати участь у доопрацюванні законопроєкту про державну підтримку руху
Фото: пресс-служба президента

Скаутська організація "Пласт" готова брати участь у доопрацюванні законопроєкту про державну підтримку руху. Відповідну заяву опубліковано на сторінці організації у фейсбуці.

"Завдання законопроєкту про Пласт - визнання більш ніж столітньої діяльності пластового руху і він підтримає його розвиток у всьому світі. Зі зверненням до президента щодо підтримки цього закону звернулися обидві найбільші українські Церкви - Православна церква України та Українська греко-католицька церква; Світовий Конгрес Українців та офіційні представники української діаспори США, Канади та Австралії; Світова управа Спілки української молоді. Закон також підтримали низка керівників обласних рад та інших органів місцевого самоврядування, включаючи ОТГ Півдня і Сходу України", - йдеться в заяві організації.

У "Пласті" наголосили, що законопроєкт підтримали "практично всі фракції" та позафракційні депутати.

"Щороку пластуни-волонтери вкладають понад 668 тис. годин у виховання дітей і щороку проводять більш ніж дві сотні пластових таборів по всій Україні. Ухвалення закону допоможе залучити до громадянської освіти та національно-патріотичного виховання понад 400 тисяч дітей за наступні 10 років", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що президент Володимир Зеленський ветував законопроєкт, ухвалений Верховною Радою 8 скликання про державну підтримку скаутської організації "Пласт". В картці законопроєкту на парламентському порталі зазначено, що президент повернув законопроєект з доопрацюваннями, однак їх текст ще не опублікований.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram