ГоловнаПолітика

Печерський суд дозволив детективам ДБР доставити Гонтареву на допит

Допит мав відбутися сьогодні.

Печерський суд дозволив детективам ДБР доставити Гонтареву на допит
Валерия Гонтарева
Фото: Flickr НБУ

Печерський районний суд Києва дозволив Держбюро розслідувань застосувати до колишньої голови Нацбанку Валерії Гонтаревої силовий привід на допит. Про це свідчать матеріали суду, повідомляє агентство "Українські новини".

Гонтарева фігурує в кримінальному провадженні, відкритому 31 липня 2019 року "за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами правління Національного банку, які діяли з метою одержання неправомірної вигоди". Йдеться про зміни валютного регулювання і контролю, внесені до нормативної бази Національного банку 19 січня 2016 року.

Слідчий ДБР зазначив, що в органу попереднього розслідування виникли об'єктивні підстави для допиту Гонтаревої, у зв'язку з чим 5 серпня була виписана повістка про виклик її на допит як свідка, яка була направлена засобами поштового зв'язку, і призначена дата допиту на 12 серпня 2019 року .

15 серпня Гонтаревій повторно виписали повістку про виклик на допит як свідка, направили її засобами поштового зв'язку, дату проведення слідчої дії призначили на 22 серпня.

При цьому станом на 23 серпня в ДБР Гонтарева не з'явилася, про поважні причини неявки офіційно не повідомляла.

27 серпня суд задовольнив клопотання слідчого ДБР про здійснення приводу на допит 4 вересня.

Нагадаємо, у квітні цього року Генпрокуратура вже викликала Гонтареву на допит у зв'язку з розслідуванням у справі олігарха Курченка. Гонтарева тоді заявила, що не має наміру повертатися з Лондона заради допиту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram