ГоловнаПолітика

Голова МОЗ назвала кандидатури своїх заступників і радників

Скалецька не бачить проблеми чи конфлікту інтересів у їхньому призначенні.

Голова МОЗ назвала кандидатури своїх заступників і радників
Фото: Lb.ua

Нова міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька назвала кандидатури на посади своїх радників і заступників.

Про це вона розповіла на брифінгу, передає кореспондент LB.ua.

Разом зі Скалецькою на брифінг вийшов її новий радник, піарник Дмитро Раїмов, який є другом сина Михайла Радуцького (депутат від "Слуги народу", засновник клініки "Борис", - ред.) - Максима.

Відповідаючи на питання про те, чи є вона "людиною Радуцького", як він писав у своєму знаменитому SMS, Скалецька сказала, що бачилася з ним тільки на телевізійних ефірах і що їй запропонували "просто надіслати резюме на вакансію міністра" (не уточнюючи, хто запропонував).

Міністр також заявила, що не бачить проблеми або конфлікту інтересів у призначенні радником Олександра Чумака, співвласника одеського фармзаводу "Інтерхім".

"Багатьох цих людей (радників, - ред.) я знаю давно, про декого мені розповіли. Я знаю, в чому вони конкретно сьогодні можуть допомогти. ...Олександр Чумак готовий представити концепцію фармполітики, якої в нас досі немає. Розглядати і затверджувати цю концепцію буде уряд. Він матиме можливості приймати якісь рішення", - сказала вона.

Скалецька також повідомила, що на розгляд Кабінету Міністрів подано три кандидатури її заступників. Це головний лікар в АПЗ "Київський міський дитячий діагностичний центр" Андрій Семиволос, лікар-хірург, науковий співробітник у Національному інституті хірургії та трансплантології ім. Шалімова НАМН України Михайло Загрійчук і керівник медичного сектору BRDO (Офіс ефективного регулювання) Младена Качурець, яка раніше була радником міністра.

Нагадаємо, 29 серпня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала заяву про звільнення на ім'я новообраного прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Разом з нею у відставку пішли двоє її заступників Павло Ковтонюк і Олександр Лінчевський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram