ГоловнаПолітика

Росія висунула заочне обвинувачення громадянину України за кинуте в посольство яйце

Слідком РФ кваліфікував пікет посольства в Києві як напад.

Слідчий комітет Російської Федерації висунув заочне обвинувачення громадянину України Володимиру Кошовенку, який 6 березня 2016 року брав участь у протестній акції біля посольства РФ в Києві. Вона завершилася тим, що будівлю закидали яйцями і зеленкою, а на воротах повісили опудало Володимира Путіна.

Про це йдеться на сайті Слідкому РФ.

"Унаслідок злочинних дій Кошовенка та інших осіб був грубо порушений нормальний порядок роботи російської дипломатичної установи, майну Посольства Росії в Україні завдано значних матеріальних збитків. Кошовенку заочно висунуто обвинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2, ст. 360 КК РФ (напад на осіб або установи, які мають міжнародний захист)", - йдеться в заяві.

Слідком РФ вважає, що мітинг 6 березня 2016 року було одним з "явно спланованих дій проти російських дипломатичних установ", які в Україні кваліфікуються як хуліганство.

"Це дає підстави Слідчому комітету РФ використовувати надані міжнародним правом і національним законодавством заходи для захисту своїх громадян і закордонних установ в Україні", - заявили російські слідчі.

Нагадаємо, що пікет посольства в березні 2016 року проходив з вимогою відпустити Надію Савченко та розірвати дипвідносини з Росією.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram