ГоловнаПолітика

Московський суд заарештував українку Пікалову у справі ексміністра Абизова

Російські ЗМІ пишуть, що громадянка України "може стати ключовою фігуранткою" кримінальної справи.

Московський суд заарештував українку Пікалову у справі ексміністра Абизова
Михаил Абызов
Фото: Известия/Анна Исакова

Басманний суд Москви заарештував на два місяці громадянку України Інну Пікалову, яка може стати ключовою фігуранткою кримінальної справи колишнього російського міністра Михайла Абизова. Про це пише російська газета "Коммерсант".

Пікаловій пред'явлені звинувачення за двома статтями КК РФ: участь у злочинному угрупованні та шахрайство в особливо великому розмірі.

За даними слідства, в 2012-2013 роках Пікалова була номінальним керівником зареєстрованої в Лімасолі компанії Blacksiris Trading Limited. Слідчі вважають, що цей офшор був підконтрольний Абизову і використовувався ним для шахрайських операцій.

Затримана частково визнала свою провину, повідомивши, що "була іграшкою в чужих руках".

Повідомляють, що Пікалову затримали у Воронезькій області Росії, куди вона приїхала з окупованої території Луганської області. Адвокати затриманої вважають, що до її раптового візиту могли бути причетні спецслужби Росії і "ЛНР".

Нагадаємо, Абизова заарештували в березні 2019 року. Ексміністра "Відкритого уряду" затримали за звинуваченням у великому шахрайстві і створенні організованого злочинного угруповання. Йдеться про розкрадання чотирьох мільярдів рублів. Абизов провини не визнає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram