ГоловнаПолітика

Завтра Рада має остаточно скасувати депутатську недоторканність, - Разумков

Усім головам фракцій і груп уже надано проєкт порядку денного другої сесії

Завтра Рада має остаточно скасувати депутатську недоторканність, - Разумков
Фото: Макс Левин

Завтра, 3 вересня, Верховна Рада України має остаточно скасувати депутатську недоторканність. Про це на погоджувальній раді повідомив спікер парламенту Дмитро Разумков, передає кореспондент LB.ua.

"Я всіх вітаю з першим засіданням погоджувальної ради Верховної Ради України IX скликання. Сподіваюся, наша робота буде ефективною та плідною, і що ми зможемо це зберегти протягом усіх п'яти років", - заявив він.

Разумков нагадав, що на першій сесії Верховна Рада IX скликання ухвалила багато важливих питань, починаючи з призначення керівництва парламенту, комітетів, у першому читанні прийняла законопроєкт 7203 про зняття депутатської недоторканності, а також сформувала новий Кабмін.

"У вівторок нам потрібно розглянути в цілому проєкт закону 7203 про внесення змін до Конституції в частині скасування депутатської недоторканності. Закон вважається прийнятим, якщо за законопроєкт проголосує не менш як 2/3 від конституційного складу або не менш як 300 депутатів України. Зазначу, що за законопроєкт раніше проголосували 363 депутати. Сподіваюся, що така сама конструктивна позиція буде продемонстрована завтра", - наголосив він.

Спікер проінформував, що натепер суб'єктами законодавчих ініціатив подано майже 300 законопроєктів.

"З них 67 — визначені президентом як невідкладні до розгляду. Щодо 59 таких законопроєктів уже є проголосовані рішення про скорочення термінів порядку їх розгляду. Також подано 7 законопроєктів про внесення змін до Конституції. Є близько 120 перехідних законопроєктів. Нагадую, що  не пізніше від 15 вересня новий Кабмін має подати до парламенту проєкт державного бюджету на 2020 рік", - сказав Разумков.

Спікер зазначив, що всі голови фракцій і груп вже отримали проєкт порядку денного другої сесії.

Нагадаємо, Верховна Рада 9 скликання провела перше засідання 29 серпня і засідала до пізньої ночі.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram