ГоловнаПолітика

Фонд енергоефективності домовився з "Укргазбанком" про кредити для ОСББ

ОСББ зможуть отримати компенсацію витрат на два види проєктів з термомодернізації.

Фонд енергоефективності домовився з "Укргазбанком" про кредити для ОСББ
Фото: telekomza.ru

Державна організація  "Фонд енергоефективності" і "Укргазбанк" підписали договір про співпрацю в проєктах термомодернізації багатоквартирних житлових будинків. За необхідності банк надаватиме об'єднанню співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) кредити на термомодернізацію.

Договір підписала директорка фонду Юлія Головатюк-Унгуряну і голова банку Кирило Шевченко.

"Укргазбанк" буде приймати документи від ОСББ, які бажають узяти участь у програмі Фонду енергоефективності.

16 серпня на засіданні ради Фонду енергоефективності було остаточно затверджено програму установи.

ОСББ зможуть отримати компенсацію витрат на два види проєктів - "Легкий" і "Комплексний".

У пакет "Легкий" обов'язково входить встановлення будинкового лічильника тепла, встановлення індивідуального теплового пункту, балансування системи опалення і т.д. За словами директорки Фонду енергоефективності, сума відшкодування за цей пакет, становитиме 40% від вартості проведених робіт.

У "Комплексний" пакет увійдуть усі послуги "Легкого" пакета, а також утеплення обгороджувальних конструкцій, заміна або ремонт вікон у місцях загального користування та ще низка заходів з енергоефективності.

Грант для ОСББ за цим пакетом становитиме 50%. Також ОСББ компенсуватимуть 70% від вартості енергоаудиту.

Нагадаємо, в грудні 2018 року Європейський Союз виділив Україні другий транш розміром 54 млн євро на підтримку Фонду енергоефективності. Ця підтримка була спрямована на надання безповоротних грантів ОСББ для здійснення заходів з енергоефективності та технічну підтримку ОСББ у підготовці заяв до Фонду.

У березні 2019 року Фонд енергоефективності, Міжнародна фінансова корпорація (IFC, Група Світового банку) і "Укргазбанк" підписали тристоронню угоду із запуску програми фінансування проєктів термореновації будівель для ОСББ. Угода дала старт фінансуванню перших 15 проєктів в ОСББ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram