ГоловнаПолітика

ВРП відмовилася відсторонити від правосуддя ексголову ОАСК Вовка

Про його відсторонення клопотала Генпрокуратура.

ВРП відмовилася відсторонити від правосуддя ексголову ОАСК Вовка
Павел Вовк
Фото: 112

Вища рада правосуддя відмовилася відсторонити від правосуддя на два місяці голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка.

Таке рішення прийнято на засіданні ВРП у вівторок після 25-хвилинної наради, передає кореспондент LB.ua.

Вовк у коментарі заявив, що записи, оприлюднені НАБУ - монтаж. Також він бачить у своїй справі політичний тиск, щоб нібито перезавантажити Окружний адмінсуд Києва.

Зі свого боку представниця прокуратури Юлія Малашич зазначила, що відсторонення Вовка від правосуддя потрібне, щоб не було загрози, що він впливатиме на суддів, а також він може знищити або спотворити докази в кримінальному провадженні, в якому є фігурантом.

Нагадаємо, раніше під час засідання Вовк заявив, що склав повноваження. В.о. голови суду призначено Володимира Келеберду.

Павлу Вовку і кільком суддів ОАСК закидають втручання в діяльність держорганів. За версією слідства, голова суду зі своїми колегами саботував кваліфікаційне оцінювання шляхом призначення лояльних членів ВККСУ, залякування й іншими методами.

Генпрокуратура подала у Вищу раду правосуддя клопотання про тимчасове відсторонення від посади голови Окружного адмінсуду Павла Вовка і ще двох суддів.

ОАСК вважає претензії силовиків розправою, пов'язаною з особистими інтересами глави Управління спецрозслідувань Сергія Горбатюка і директора НАБУ Артема Ситника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram