ГоловнаПолітика

Фігурант "справи Роттердам+" Євдокимов вийшов із СІЗО під заставу

Директор ДП "Оператор ринку" сплатив 2 млн гривень.

Фігурант "справи Роттердам+" Євдокимов вийшов із СІЗО під заставу

Директор державного підприємства "Оператор ринку" Володимир Євдокимов вийшов з-під варти в СІЗО після внесення застави у 2 мільйони гривень. Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на власне джерело в правоохоронних органах.

"Заставу було внесено і він вийшов", - сказав співробітник.

Євдокимов покинув межі ізолятора в понеділок, 12 серпня, заставу за нього внесли родичі.

Прокурори вимагали призначити Євдокимову заставу в розмірі 50 млн гривень.

Нагадаємо, 8 серпня колишній глава Нацкомісії з питань енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк, директор ДП "Оператор ринку" Володимир Євдокимов, начальник відділу НКРЕКП, керівник управління НКРЕКП та два топменеджери холдингу ДТЕК отримали підозри у справі "Роттердам+". За версією слідства, через створену ними формулу українські споживачі отримали майже 19 млрд гривень збитків.

НКРЕКП наприкінці квітня 2016 року почала застосування нового порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни (ОРЦ) на електроенергію, затвердивши її на другий-четвертий квартали 2016 року. Порядок передбачав визначення ціни вугілля за формулою "вартість в порту Роттердам (API2) плюс вартість доставки до України".

За формулою "Роттердам+" вугілля українських виробників купується за ціною палива в нідерландському порту Роттердам (південноафриканське або американське вугілля, транспортоване морем до порту). Водночас до ціни додали ще й уявну вартість перевезення з Роттердама в Україну і перевалку такого вугілля в порту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram