ГоловнаПолітика

Зеленський пообіцяв спростити поїздки до Криму для кримськотатарської діаспори

"Ми розуміємо, як важливо для вас відвідувати родичів і батьківщину".

Зеленський пообіцяв спростити поїздки до Криму для кримськотатарської діаспори

Президент Володимир Зеленський заявив про намір спростити поїздки до Криму для кримськотатарської діаспори.

Про це він сказав на зустрічі з представниками кримськотатарської громади в Анкарі.

"Ми розуміємо, як важливо для вас відвідувати родичів і батьківщину. Найближчим часом на законодавчому рівні буде затверджено положення, яке спростить отримання дозволу на відвідування Криму", - заявив Зеленський.

Він додав, що Україна не залишить без уваги вимушених переселенців з Криму, які покинули півострів через окупацію.

"Гостинна турецька земля стала для вас новим домом, але я хочу, щоб також знали: кожен із вас важливий Україні, ваш досвід, ваші знання, ваші можливості. Ми хочемо побудувати таку країну, в яку наші люди будуть з радістю повертатися із закордонних заробітків і пошуків кращого життя", - сказав Зеленський.

Свою промову президент завершив словами "Слава Україні".

Нагадаємо, після анексії Криму Росія заборонила на території півострова діяльність Меджлісу кримськотатарського народу. Багато кримських татар зазнали переслідування у зв'язку з причетністю до діяльності організації "Хізб ут-Тахрір", яка заборонена в Росії, але дозволена в Україні.

Моніторингова місія ООН визнала, що окупаційна російська влада порушує права людини в Криму. Зокрема, в Криму дуже страждає право на віросповідання, особливо це стосується кримських татар. Також на півострові обмежується свобода слова шляхом неправомірного використання Росією антитерористичного законодавства. Існує безліч обмежень щодо мирних зібрань, зокрема кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram