ГоловнаПолітика

Суд призначив експертизу підписів Труби на документах ДБР

Справа стосується звільнення чотирьох співробітників Бюро.

Суд призначив експертизу підписів Труби на документах ДБР
Роман Труба
Фото: Макс Требухов

Суд призначив почеркознавчу експертизу підписів директора Державного бюро розслідувань Романа Труби на документах ДБР.

Про це повідомляють "Українськi Новини" з посиланням на матеріали суду.

Відзначають, що з 3 червня Головне слідче управління Національної поліції веде розслідування проти Труби. Це кримінальне провадження пов'язане з тим, що Трубі було заборонено одноосібно приймати кадрові рішення в ДБР, але він, попри це, звільнив кількох співробітників центрального апарату бюро та начальника територіального управління.

У липні суд за клопотанням слідчого призначив почеркознавчу експертизу підписів Труби на документах про звільнення зазначених працівників.

Проведення експертизи доручено Державному науково-дослідному експертно-криміналістичному центру МВС.

Нагадаємо, перша заступниця директора ДБР Ольга Варченко заявляє, що Труба незаконно звільнив чотирьох керівників підрозділів бюро - керівника Полтавського територіального управління ДБР, а також трьох керівників підрозділів центрального апарату. Коментуючи це рішення, Труба пояснив, що, згідно із законодавством, троє керівників підрозділів центрального апарату і керівник одного з територіальних управлінь залишають роботу в ДБР після закінчення випробувального терміну.

Раніше, в квітні 2019 року, Окружний адмінсуд Києва заборонив Трубі здійснювати одноосібно без погодження із заступниками низку повноважень, у тому числі звільняти співробітників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram