ГоловнаПолітика

Ексголова одеської поліції відмовився давати свідчення і співпрацювати зі слідством

Головін посилається на ст. 63 Конституції України.

Ексголова одеської поліції відмовився давати свідчення і співпрацювати зі слідством
Дмитрий Головин
Фото: Алексей Степанов/368.media

Колишній начальник управління Національної поліції в Одеській області Дмитро Головін, якого підозрюють у розкраданні великої партії контрабандних сигарет, відмовився давати покази і співпрацювати зі слідством.

Про це "Українським Новинам" повідомило джерело в правоохоронних органах.

"Він не дає свідчень", - сказало джерело.

За його словами, Головін посилається на ст. 63 Конституції (особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом).

Співрозмовник також повідомив, що Головіна вже доставили до Києва. У п'ятницю в суд передадуть клопотання про обрання йому запобіжного заходу. Прокурори проситимуть для нього арешт і заставу 22 млн гривень.

На цей момент не відомо, чи відбудеться суд стосовно Головіна сьогодні, 26 липня.

Нагадаємо, Головіна і ще трьох фігурантів підозрюють у викраденні великої партії цигарок (вартістю близько 50 млн гривень), які зникли зі складу речових доказів. Його затримали 24 липня в Одесі. Також затримано ще одного підозрюваного - бізнесмена Чудакова, який міг бути залучений у схему з контрабандою сигарет.

Головін очолив ГУ НП в Одеській області в 2016 року. До цього він був начальником Департаменту карного розшуку Національної поліції і начальником кримінальної поліції ГУ НП у Київській області. За роки роботи Головіна в Одесі відбулося багато резонансних злочинів, таких як, наприклад, замах на активіста Олега Михайлика у вересні 2018 року.

23 квітня 2019 року Головін заявив про відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram