ГоловнаПолітика

Ув'язнення Марківа - політичний процес. З цим вироком не можна миритися, - Яценюк

Звинувачення будувалося на багатьох непідтверджених припущеннях, наголосив політик.

Ув'язнення Марківа - політичний процес. З цим вироком не можна миритися, - Яценюк
Арсений Яценюк
Фото: http://nfront.org.ua

З вироком українському нацгвардійцю Віталію Марківу, якого в Італії засудили до 24 років ув'язнення, не можна миритися.

Про це заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк.

"З вироком Віталію Марківу не можна миритися. Як і не можна миритися з логікою політичної доцільності, яка останнім часом дуже активно застосовується в деяких європейських країнах щодо примирення з Москвою", - написав він на своїй сторінці у фейсбуці.

Нинішнє рішення італійського суду вимагає оскарження, наголосив Арсеній Яценюк: "Всім, хто неупереджено стежив за процесом, зрозуміло, що вагомих доказів провини нацгвардійця Марківа немає".

Він наголосив, що звинувачення будувалося на багатьох непідтверджених припущеннях, а "загальну атмосферу формували політичні спекуляції".

"Треба продовжити боротьбу за свободу Віталія Марківа. Його ув'язнення стало політичним процесом, який не може залишити байдужим Україну", - наголосив він.

"Вірю, що об'єктивність європейських судових інститутів не дозволить вчинити несправедливість проти нашого співвітчизника", - додав політик.

Нагадаємо, суд італійської Павії сьогодні засудив українського нацгвардійця Віталія Марківа до 24 років ув'язнення, визнавши його винним у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Рокеллі в 2014 році на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram