ГоловнаПолітика

Зеленський: Трамп єдина людина, здатна допомогти в питанні "Північного потоку-2"

У глави української держави великі надії на зустріч з президентом США.

Зеленський: Трамп єдина людина, здатна допомогти в питанні "Північного потоку-2"
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський висловив надію, що питання про будівництво газопроводу "Північний потік-2" вирішиться на користь України після його зустрічі з президентом США Дональдом Трампом. Про це глава держави повідомив сьогодні під час візиту до Львова, пише "Укрінформ".

"Питання про будівництво "Північного потоку-2" вирішене вже давно, дуже давно. І не треба спекулювати цією темою так, як спекулюють питанням повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи, що це при нас відбулося. Нас ніхто не питає. Я думаю, що ні пані Меркель, ні пан Макрон не впливатимуть на продовження будівництва "Північного потоку". Оскільки на них впливає локальний бізнес, і вони з цим нічого зробити не можуть", - сказав Зеленський.

Він назвав Трампа єдиною людиною, здатною допомогти в цьому питанні.

"Тому єдине рішення цього питання - у мене буде зустріч в Сполучених Штатах з президентом США. Це єдина людина, яка, я впевнений, вирішить це питання на користь України", - додав Зеленський.

Президент також повідомив, що буде піднімати питання про будівництво "Північного потоку-2" у вересні під час зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Нагадаємо, раніше на Конгресі США схвалили санкції проти "Північного потоку-2". Законопроект має шанс бути проголосованим у Сенаті і підписаним Президентом США вже в серпні.

Газопровід "Північний потік-2" повинен пройти по Балтійському морю, з'єднавши постачальників з РФ з споживачами в Європі. Його планова протяжність становитиме понад 1,2 тис. км, пропускна здатність - 55 млрд кубометрів газу в рік. Проект реалізує "Газпром" в альянсі з європейськими компаніями - Engie, Uniper, OMV, Shell, Wintershall.

Противниками будівництва виступають країни-транзитери російського газу - Україна і Польща, а також низка країн Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram