ГоловнаПолітика

Яценюк виступає за створення єдиного органу, відповідального за співпрацю донорів

Політик зазначив, що це важливо і для України, і для міжнародних партнерів.

Яценюк виступає за створення єдиного органу, відповідального за співпрацю донорів

Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк рекомендує створити єдиний орган, відповідальний за співпрацю донорів України, аби не розпорошувати ресурси і концентруватися на ключових реформах.

Про це політик сказав під час третьої Конференції з підтримки реформ в Україні 3 липня в Торонто, повідомляє прес-служба партії.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Україна дуже цінує підтримку Канади за останні п'ять років.

Він наголосив на необхідності створити єдиний орган, відповідальний за співпрацю донорів. Це важливо і для України, і для міжнародних партнерів, аби “не розпорошувати ресурси, зосереджувати їх на ключових реформах і ключових державних установах, а не витрачати час і кошти”

“Це моя рекомендація”, - додав він.

Конференція з підтримки реформ в Україні (Ukraine Reform Conference) - ключова щорічна міжнародна подія, присвячена експертному обговоренню прогресу реформ в Україні.

Цьогорічна подія в Торонто - уже третя конференція з підтримки реформ в Україні - попередні відбувалися Лондоні в 2017 році та у Копенгагені в 2018-му.

Нагадаємо, що Президент Володимир Зеленський, який відвідав Конференцію з підтримки реформ в Україні, закликав канадців вкладати гроші в Україну. Від іноземних партнерів чекають інвестицій в зелену енергетику й участі у відновленні Донбасу.

А прем'єр Канади Джавстін Трюдо заявив, що Оттава виділить Україні 25 млн канадських доларів на реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram