ГоловнаПолітика

Геращенко звинуватила "Нацдружини" в побитті активістки "ЄС" біля КСУ

"Керівниця нашої молодіжної організації пані Дінара знімає побої".

Геращенко звинуватила "Нацдружини" в побитті активістки "ЄС" біля КСУ
Фото: Михаил Палинчак

Перша віцеспікерка Верховної Ради Ірина Геращенко звинуватила членів "Національних дружин" (силове крило партії "Національний корпус") у побитті активістки "Європейської солідарності", кандидатки в депутати Верховної Ради Дінари Габібуллаєвої на акції біля Конституційного Суду.

Про це вона сказав журналістам на брифінгу в четвер.

"На жаль, біля Конституційного Суду відбулися провокації і сутички. Активістів - молодіжку "Європейської Солідарності" - побили, і зараз керівниця нашої молодіжної організації пані Дінара знімає побої в лікарні. Напали на неї чоловіки, які чомусь називаються "Нацдружинами", - сказала вона.

Інцидент з Габібуллаєвою стався, коли праві почали ламати прапори "ЄС".

Сама Габібуллаєва у фейсбуці написала, що під час сутичок ушкодила ногу, "тому що вони навіть не дивилися, хто під їхніми ногами, а просто трощили все".

За словами Геращенко, партія засуджує побиття і направляє звернення до Міністерства внутрішніх справ і в Національну поліцію для забезпечення права мирного протесту.

Нагадаємо, що Габібуллаєва - 36-й номер у списку "Європейської Солідарності". З нинішніми рейтингами партії вона не має шансів пройти в парламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram