ГоловнаПолітика

Зеленський: миру на Донбасі можна досягти політико-дипломатичним шляхом

Трюдо запевнив, що Канада продовжить санкційний тиск на Росію.

Зеленський: миру на Донбасі можна досягти політико-дипломатичним шляхом
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський упевнений, що миру на Донбасі можна досягти політико-дипломатичним шляхом.

Про це глава української держави заявив у Торонто на спільному брифінгу з прем'єром Канади Джастіном Трюдо, передає Інтерфакс-Україна.

"Досянення миру в Україні було першим з питань, які ми обговорили з паном Трюдо. Упевнений, що ми досягнемо реального прогресу тільки політико-дипломатичним шляхом. І, зрештою, змусимо Росію припинити ескалацію, забезпечити стійке припинення вогню, забезпечити розведення сил і звільнення всіх наших українських полонених", - сказав президент України.

Зеленський зазначив, що дієвим інструментом для цього є продовження політики санкцій.

"Ми розуміємо, коли міжнародні партнери кажуть, що втрачають гроші, але, вибачте, ми втратили території і втрачаємо людей", - наголосив він.

Президент подякував канадському уряду за розуміння цього та консолідацію міжнародної спільноти на підтримку територіальної цілісності України та санкційної політики.

Водночас прем'єр-міністр Джастін Трюдо заявив, що влада Канади продовжить санкційну політику щодо Росії через ситуацію в Україні.

"Ми продовжимо бути країною, яка ввела стосовно Росії серйозні санкції, але (діяти) будемо паралельно з нашими міжнародними друзями і партнерами", - сказав він.

"Ми вважаємо, що надзвичайно важливо бачити позитивні дії Росії, і ми продовжимо серйозно підтримувати Україну, вводячи санкції проти російських офіційних осіб", - додав Трюдо.

Він також заявив, що Канада, як і раніше, "серйозно стурбована через незаконні дії Росії щодо України". Зокрема, Оттаву не влаштовує те, що українські моряки, які були захоплені російськими прикордонниками минулого року, продовжують перебувати в ув'язненні.

Як повідомлялося, Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі на засіданні 2 липня не змогла узгодити введення "хлібного перемир'я" і звільнення полонених через позицію РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram