ГоловнаПолітика

Зеленський закликав ЄС і США відреагувати на загострення ситуації на Донбасі

"Обстріл санітарного автомобіля біля Водяного - ганебна і підла спроба зірвати важкий переговорний процес щодо припинення вогню".

Зеленський закликав ЄС і США відреагувати на загострення ситуації на Донбасі
Фото: пресс-служба президента

Президент Володимир Зеленський прокоментував обстріл проросійськими бойовиками медичного автомобіля на Донбасі, в результаті якого загинули військовослужбовець ЗСУ і військовий медик.

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Тільки приземлилися на дозаправку. Взнав сумну новину з Донбасу. Двоє загиблих, один поранений. Обстріл санітарного автомобіля біля Водяного - порушення норм міжнародного гуманітарного права, ганебна і підла спроба зірвати важкий переговорний процес щодо припинення вогню на Донбасі", - написав Зеленський.

Президент підкреслив, що Україна завжди діяла в рамках міжнародних домовленостей і міжнародного права. Він закликав партнерів в Європі і США "належним чином відреагувати на дії, які аж ніяк не наближають нас до миру".

Нагадаємо, сьогодні вранці на Донбасі бойовики обстріляли санітарний автомобіль одного з підрозділів Об'єднаних сил. В результаті прямого попадання протитанкової керованої ракети один військовослужбовець загинув на місці. Військовий медик Ірина Шевченко була госпіталізована у важкому стані і пізніше померла в лікарні. Ще одного військовослужбовця поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram