ГоловнаПолітика

Партія Порошенка заявила про підготовку обшуків в її офісі

"Євросолідарність" розцінює це як помсту за політичну позицію.

Партія Порошенка заявила про підготовку обшуків в її офісі
Фото: eurosolidarity.org

Правоохоронні органи збираються провести обшуки в офісі партії "Європейська солідарність", заявила її представник Вікторія Сюмар на брифінгу в п'ятницю.

"З різних і достовірних джерел нам стало відомо про обшуки, які плануються в офісі "ЄС". Ключове питання, яке у нас виникає - це підстави і причини? Ми бачимо в цьому суто політичні мотиви - як спробу паралізувати роботу офісу і штабу "Європейської солідарності". Але ми не дозволимо цього зробити", - цитує Сюмар прес-служба "ЄС".

Вона сказала, що обшуки в партії можна розцінювати як помсту за "позицію щодо реваншистських подій, що відбуваються в Україні".

"Саме наша політична сила сьогодні заперечує спробу нівелювати декомунізацію і право українців на свою історію. Саме наші активісти були поруч зі студентами Національного університету імені Шевченка, які протестували проти призначення творця системи юридичних репресій Януковича Андрія Портнова професором кафедри конституційного права. Наші члени делегації в ПАРЄ займають відверту антиросійську позицію і сформували цілу коаліцію країн, які підтримали Україну і залишили зал ПАРЄ", - заявила Сюмар.

Нагадаємо, що раніше на цьому тижні обшуки відбулися у одного з списочників "ЄС", волонтера Юрія Бірюкова.

26 червня у нього і низки інших осіб ДБР шукало речові докази в рамках кримінального провадження про закупки Міністерством оборони військового майна за завищеними цінами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram