ГоловнаПолітика

Гройсман порадив Зеленському відправити Клімкіна у відпустку

Глава уряду визнав неприпустимим "виходити сьогодні з нотами, не погоджуючи своєї політики ні з президентом, ні з прем'єр-міністром".

Гройсман порадив Зеленському відправити Клімкіна у відпустку
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман порадив президенту Володимиру Зеленському запропонувати міністру закордонних справ Павлу Клімкіну написати заяву на відпустку на кілька місяців.

Так глава Кабміну запропонував вирішити проблему того, що парламент відмовляється звільнити Клімкіна з посади, інформує Цензор.НЕТ.

"Що стосується позиції міністра. Міністр закордонних справ - це креатура президента України. Він був призначений за поданням президента Порошенка. Сьогодні так трапилося, він працює під керівництвом президента Зеленського. І виходити сьогодні з нотами, не погоджуючи своєї політики ні з президентом, ні з прем'єр-міністром - я вважаю, що це неприпустимо", - заявив Гройсман в ефірі 1+1.

"За кожною такою заявою доля людей. Це повинно бути обговорено з президентом. Якщо потрібно було уряд - будь ласка. І ми б тоді взялися разом за вирішення цієї проблеми", - додав керівник Кабміну.

"Я вважаю, що президент нехай звернеться до міністра закордонних справ Павла Климкіна і запропонує йому піти у відпустку на кілька місяців. Я йому її (заяву - Ред.) підпишу. Я готовий виконати свої повноваження як прем'єр-міністр і внести будь-яку кандидатуру на посаду першого заступника міністра закордонних справ, який буде виконувати обов'язки. Але цю кандидатуру нехай запропонує президент", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський розкритикував роботу українського МЗС з питань звільнення полонених. Президент звинуватив український парламент і заявив про відсутність комунікації з главою МЗС Павлом Клімкіним. За словами Зеленського, з інтернету він дізнався про ноту РФ щодо повернення українських моряків, захоплених поблизу окупованого Криму, і про відповідь ноті, яку відправило українське МЗС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram