ГоловнаПолітика

ЦВК розповіла, скільки Зеленських балотується на вибори в Раду

Зазначають, що всі ці люди не використовують технологію "двійників" - це їхні справжні прізвища.

ЦВК розповіла, скільки Зеленських балотується на вибори в Раду
Татьяна Слипачук
Фото: twitter.com/opora

На позачергових виборах у Раду балотуються вісім кандидатів із прізвищем Зеленський. Про це повідомила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук на брифінгу.

"Вісім кандидатів із прізвищем Зеленський, але з іншими іменами та по батькові балотуються в різних округах", - підкреслила вона.

При цьому Сліпачук запевнила, що кандидати дійсно мають таке прізвище, а не використовують технологію "двійників", щоб заплутати виборця.

"Це не клони. Це реальні люди. Це не ті особи, які змінювали своє прізвище. Це легко перевірити. По-перше, ми отримували інформацію про зміну прізвища. По-друге, вказується інформація про батьків. Якщо вони Зеленські, то і кандидат - Зеленський", - додала Сліпачук.

Нагадаємо, представники партії "Слуга народу" подали низку заяв у правоохоронні органи через масову реєстрацію кандидатів-клонів у мажоритарці.

Частина цих кандидатів у нардепи вказала у своїх реєстраційних заявах, що вони нібито працюють у приватному підприємстві "Слуга народу", ТОВ "Слуга народу" або громадській організації "Слуга народу", що ніяк не пов'язані з партією Зеленського і що мають ознаки шахрайства. Таких організацій-клонів нарахували вже понад 100 штук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram