ГоловнаПолітика

Лановий: Зеленський хоче створити свій парламент зі своїми урядом

В Україні далі не працює принцип розподілу влади.

Лановий: Зеленський хоче створити свій парламент зі своїми урядом
Владимир Лановой
Фото: Макс Требухов

Майбутній парламент за результатами виборів у Верховну Раду ризикує стати однобоким, що перешкоджає принципу дотримання влади. Про це заявили учасники круглого столу в Інституті Горшеніна.

Зокрема, доктор економічних наук, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий бачить сьогодні наміри Володимира Зеленського "створити власний парламент з власним урядом".

"Зеленський збирається створити власний парламент з власним урядом. Якщо парламент буде знову однобоким, у президента з'явиться думка, що він божественний намісник на землі - не буде відповідальності. На місці президента я хотів би отримати парламент, який об'єктивно відображає систему соціальних потреб суспільства, щоб мати можливість їх задовольнити. Радість від отримання більшості в парламенті дуже небезпечна", - вважає Лановий.

Разом із тим юрист Микола Сірий вважає, що в Україні не дотримано принципу розподілу влади.

"Зараз Конституційний Суд розглядає питання про конституційність указу президента про розпуск Верховної Ради. В обговореннях торкнулися всіх питань, яких можна було торкнутися, але упустили головне - чи дотримано принципу розподілу влади в цьому указі? Наші економічні можливості лежать саме в площині дотримання принципу розподілу влади. Збалансоване функціонування різних гілок влади становить основу для стабільного демократичного розвитку сучасної відкритої економіки", - сказав Сірий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram