ГоловнаПолітика

Двоє членів Вищої ради правосуддя пішли у відпустку після скасування указу про їхнє призначення

Андрій Василенко оскаржив у суді скасування Зеленським указу Порошенка.

Двоє членів Вищої ради правосуддя пішли у відпустку після скасування указу про їхнє призначення
Засiдання Вищої ради правосуддя
Фото: facebook/Вища рада правосуддя

Двоє членів Вищої ради правосуддя Михайло Ісаков і Андрій Василенко, указ про призначення яких напередодні скасував Володимир Зеленський, пішли у відпустку без збереження заробітної плати.

Зокрема, Василенко заявив під час сьогоднішнього засідання, що подав позов до Верховного Суду з приводу скасування указу про його призначення.

"З метою забезпечення неупередженості та об'єктивності суду я також написав заяву про відпустку без збереження заробітної плати і не бачу можливості брати участь у нарадчій кімнаті", - сказав він.

За словами глави ВРП Володимира Говорухи, склад ВРП за відсутності двох членів є повноважним для виконання своїх функцій.

Нагадаємо, 13 травня Петро Порошенко призначив членами ВРП Михайла Ісакова і Андрія Василенка за результатами конкурсу.

Зеленський скасував відповідний указ і постановив створити конкурсну комісію з відбору кандидатів для призначення членів ВРП.

Вища рада правосуддя складається з 21 члена, з яких 10 вибирають судді, ще 10 - Президент України, Верховна Рада, з'їзд адвокатів, конференція прокурорів, представники юридично [ВНЗ (всі - по двоє). Голова Верховного Суду входить до складу ВРП за посадою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram