ГоловнаПолітика

Парцхаладзе запропонував побудувати АП на території київської промзони

Вивільнені приміщення в центрі Києва він хоче продати під готелі, культурні центри, житло.

Парцхаладзе запропонував побудувати АП на території київської промзони

Заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе хоче запропонувати Володимиру Зеленському збудувати на території київської промзони "Теличка" адміністративний і діловий квартал "Київ Сіті" площею близько 100 га і перенести туди АП й інші адмінбудівлі з центру міста.

Про це він розповів в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Великий проект "Київ Сіті" на Теличці ще з 2003 року неодноразово пропонувався до розгляду мерам міста, проте не знаходив належної підтримки.

"Ще з 2003 року у мене є ідея створити на місці Телички так званий "Київ Сіті", на зразок міста хмарочосів за окружною в Парижі. Перенести туди 1 млн кв. м адміністративних приміщень. Зробити так званий урядовий і діловий квартал, а вивільнені приміщення в центрі Києва продати, наприклад, під готелі, культурні центри, можливо, житло. Що вийде? У центрі міста стане більш комфортно, буде набагато менше заторів на шляху на роботу та з роботи, буде різкий поштовх розвитку туризму", - зазначив Парцхаладзе.

Заступник міністра вважає, що такий проект може розвантажити правий і лівий береги Києва, а сучасні підходи до проектування приміщень, в тому числі і open space, можуть збільшити завантаження людей на 30-40% і збільшити ефективність праці. "Обов'язково запропонуємо. Я вважаю, що це повинен бути один із символів змін у країні", - зазначив Парцхаладзе, розповідаючи про можливу пропозицію Зеленському.

Крім того, Парцхаладзе розповів про ідеї перебудови Труханового острова, зокрема, обладнання локацій для занять водними видами спорту, перенесення на територію острова зоопарку і запуску канатної дороги.

"Річка - одна з найсильніших сторін міста, і потрібно використовувати її на 100%. Рекреація, відпочинок, променади. До річки треба виходити гуляти, а у нас виходять на Хрещатик. Цьому моєму задуму вже 15 років. Але нічого, ми терплячі. Це все не міністерські завдання, це питання до міста. Це бачення, як можна робити масштабні проекти, залучати колосальні гроші, інвестиції, створювати робочі місця і більш ефективно розвивати міста", - підкреслив заступник міністра.

Нагадаємо, Адміністрація Президента розглядає варіант переїзду до Українського дому.

Ще одне можливе місце для переїзду АП - конгресово-виставковий центр "Парковий", відомий як "вертолітний майданчик Януковича".

Перед другим туром виборів президента Володимир Зеленський заявляв, що в разі перемоги на виборах хоче працювати в open space, а не на Банковій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram