ГоловнаПолітика

БПП вирішив не підтримувати відставку Гройсмана

"Країна не може стати некерованою на чотири місяці".

БПП вирішив не підтримувати відставку Гройсмана
Фото: Макс Требухов

Найбільша фракція Верховної Ради "Блок Петра Порошенка" вирішила не підтримувати відставку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Про це сказав журналістам у кулуарах парламенту один із лідерів фракції Ігор Кононенка.

"Володимир Борисович Гройсман фракцію ні про що не просив. Він тільки поінформував про свою заяву і особисту мотивацію, чому він це зробив. Після дискусії фракція прийняла рішення, що ми цю заяву, ця постанову підтримувати не будемо з державницької позиції. Країна на чотири місяці не може стати некерованою", - сказав він.

У разі відставки Володимира Гройсмана його обов'язки виконуватиме або перший віце-прем'єр чи інший член Кабінету Міністрів, сказав Кононенко.

"Але в кожному разі виконувач обов'язків не має права підписувати рішення уряду. Тому що вибори 21 липня, але перша сесія відбудеться 9 вересня, а формування уряду відбудеться, напевно, до кінця вересня. Це означає, що на цей період країна залишається некерованою", - додав він.

Нагадаємо, Гройсман подав у відставку 20 травня. Він очолює уряд з квітня 2016 року.

У 2014 році на дострокових виборах до Верховної Ради балотувався за списками Блоку Петра Порошенка під №4. 27 листопада 2014 року обраний спікером Верховної Ради України. Кандидатуру Гройсмана підтримали 359 народних депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram