ГоловнаПолітика

Економіст Олег Устенко став радником Зеленського

Він очолює Міжнародний фонд Блейзера.

Економіст Олег Устенко став радником Зеленського
Олег Устенко
Фото: Макс Левин

Виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко став позаштатним радником президента Володимира Зеленського.

Про це йдеться в указі №330/2019 від 28 травня 2019 року.

Економіст Олег Устенко працює виконавчим директором Міжнародного фонду Блейзера, створеного в 2001 році за участю приватної інвесткомпанії SigmaBleyzer. Фонд займається дослідженням економік колишнього Радянського Союзу, в тому числі України, а також деяких країн Центральної і Східної Європи.

Економіст Устенко є президентом українського клубу випускників найстарішого в США Гарвардського університету, старшим радником Ділової ради США-Україна.

До початку роботи в фонді Блейзера в 2004 році Олег Устенко брав участь у дослідженнях у країнах колишнього Радянського Союзу, що їх проводять Світовий банк, Організація економічної співпраці та розвитку (ОЕСР), уряди країн СНД і низка університетів, включаючи Гарвард, Дьюк і Массачусетський технологічний інститут.

Олег Устенко - магістр Гарвардського університету, кандидат економічних наук Київського національного економічного університету, був докторантом в американському університеті Брендайс. Кандидатська дисертація Олега присвячена диверсифікації виробництва в умовах формування ринкової економіки (на матеріалах промисловості України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram