ГоловнаПолітика

Світовий банк порадив Україні почати переговори з МВФ про довгострокову програму

Переговори повинні розпочатися цієї осені.

Світовий банк порадив Україні почати переговори з МВФ про довгострокову програму
Фото: hyser.com.ua

Восени Україна повинна почати переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про нову довгострокову програму фінансування.

Про це сказала директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен під час презентації оновленого економічного прогнозу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Вона підкреслила, що в продовженні такої співпраці є необхідність. Всесвітній банк сподівається, що новий український уряд буде дотримуватися умов програми з Фондом, зазначила Сату Кахконен.

"Восени повинні початися переговори про довгострокову програму з МВФ, тому що є необхідність продовжити співпрацю", - сказала Кахконен.

Вона відмовилася коментувати перші призначення людей Зеленського на найвищі посади. Але наголосила, що СБ очікує при владі освічених і кваліфікованих фахівців з високим рівнем доброчесності.

Нагадаємо, наступного тижня президент України Володимир Зеленський планує зустрітися з представниками місії МВФ.

Учора вранці повідомляли, що місія Міжнародного валютного фонду скорочує графік роботи в Україні і не буде переглядати програму співпраці.

На 13:00 23 травня МВФ спростував інформацію про від'їзд місії з України.

У другій половині того ж дня Кабінет Міністрів офіційно підтвердив, що місія МВФ може достроково припинити роботу в Україні, але поки що переговори тривають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram