ГоловнаПолітика

Голова АП запропонував референдум про укладення мирних домовленостей з Росією

"Ми змушені шукати компроміс".

Голова АП запропонував референдум про укладення мирних домовленостей з Росією
Андрей Богдан
Фото: ТСН

Голова Адміністрації президента України Андрій Богдан заявив, що в команді президента Володимира Зеленського розглядають можливість винесення питання про укладення домовленостей з Росією про мир щодо війни на Донбасі на всенародний референдум.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Сам Володимир Зеленський декларував у своїх виступах, що ми розглядаємо питання оформлення якихось домовленостей і винесення їх на референдум. Все-таки повинні не тільки політики говорити, а й народ. Ми розглядаємо винесення питання про досягнення мирних домовленостей з Росією на народний референдум, щоб не тільки депутати проголосували і президент ухвалив рішення, а народ ухвалив рішення, і суспільство дало оцінку", - цитує Андрія Богдана Інтерфакс-Україна.

Говорячи про те, які існують в команді Зеленського "червоні лінії" на переговорах з РФ, Богдан зазначив: "Є дуже хороше правило, яке є у дипломатів, - не фіксувати свої "червоні лінії", коли йдеш на переговори. Ця практика напрацьована досвідом століть, а не миттєвим бажанням отримати рейтинг".

"Я, як виходець зі Львова, дуже патріотичний і багато був на фронті, і для мене це не порожні слова. Але ми змушені шукати компроміс. Єдине, Володимир Зеленський сказав, що ми не торгуємо нашими територіями і нашими людьми", - наголосив голова АП.

Нагадаємо, під час інавгурації Володимир Зеленський з трибуни Верховної Ради заявив, що його перше завдання на посаді президента - це припинення бойових дій на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram