ГоловнаПолітика

Порошенко: я зацікавлений в тому, щоб парламент швидше визначився з датою інавгурації

Він наголосив на важливості введення традиції, щоб чинний президент дзвонив новообраному і пропонував свою допомогу.

Порошенко: я зацікавлений в тому, щоб парламент швидше визначився з датою інавгурації
Петр Порошенко
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив, що зацікавлений в тому, щоб парламент швидше визначився з датою інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Про це він заявив на брифінгу в Брюсселі, передають "Українські Новини".

"Сьогодні м'яч перебуває на полі парламенту. Я зацікавлений в тому, щоб парламент якнайшвидше визначився з датою інавгурації. З мого боку буде тільки підтримка якнайшвидшого вступу пана Зеленського на пост Президента", - сказав Порошенко за підсумками переговорів з главою Європарламенту Дональдом Туском.

Порошенко також зазначив, що він пишається демократичністю і чесністю проведених президентських виборів.

Він наголосив на важливості запровадження традиції, яка полягає в тому, щоб чинний президент після оголошення результатів виборів дзвонив новообраному і пропонував свою допомогу і консультації.

Нагадаємо, актор Зеленський переміг у другому турі виборів президента України, набравши понад 73% голосів виборців. Відразу після другого туру виборів Зеленський вирушив на вихідні в Туреччину, після повернення в Україну почав проводити зустрічі з представниками громадськості, релігійними діячами, представниками міжнародних організацій.

Інавгурацію Зеленського повинна призначити Верховна Рада, очікується, що це питання розглянуть найближчого пленарного тижня - з 13 по 17 травня. 10 травня Зеленський звернувся до парламенту з вимогою провести свою інавгурацію 19 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram