ГоловнаПолітика

Юлія Світлична: "Пам'ять нас об'єднує"

9 травня урочисті заходи пройшли в усіх районах Харківської області.

Юлія Світлична: "Пам'ять нас об'єднує"
Фото: ХОГА

9 травня на Національному меморіальному комплексі в Дергачівському районі пройшли заходи з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні за участю голови Харківської ОДА Юлії Світличної.

Першою подією дня стало покладання квітів до монументальної стели загиблим воїнам. У ньому взяли участь ветерани Другої світової війни, учасники бойових дій на території інших держав, воїни АТО, громадськість і керівництво області. Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання, після якої пролунав військовий салют.

"Як завжди, 8 і 9 травня нас об'єднують. І сьогодні ми всі разом - ветерани Другої світової і діти війни, воїни ООС і АТО, учасники різних бойових дій, а також всі харків'яни об'єдналися, тому що пам'ять нас об'єднує. Об'єднує одне з одним, покоління - з поколінням, українців - з усім світом. Ми можемо вірити в різних богів, спілкуватися на різних мовах, можемо мріяти про різне, але об'єднати нас повинна мрія про будівництво нашого спільного майбутнього, тому давайте об'єднуватися для того, щоб розвиватися і жити в мирі", - сказала голова ХОДА Юлія Світлична.

Вона подякувала ветеранам Другої світової війни та побажала всім присутнім українським воїнам усіх часів здоров'я, натхнення та сил.

9 травня урочисті заходи відбулися в усіх районах Харківської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram