ГоловнаПолітика

У судовій системі не може бути революцій, - Бенедисюк

"Ідеальних умов у судовій системі ще ніколи не було".

У судовій системі не може бути революцій, - Бенедисюк
Фото: sips.gov.ua

Вища рада правосуддя не має повноважень самостійно ініціювати притягнення до відповідальності суддів. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив колишній глава ВРП Ігор Бенедисюк.

"Незважаючи на значні повноваження у ВРП немає права власної ініціативи. Тобто вона не може за своїм бажанням відкрити дисциплінарне впровадження щодо одного з суддів", - сказав він.

"Сьогодні ВРП може не призначати або звільняти суддів, якщо вважає їх негідними. Хоча і в цих випадках існують певні запобіжники.

Чому всі вимагають від ВРП революційних дій. Але в судовій системі не може бути революцій. Вона формується завдяки еволюційним процесам. Когось із суддів треба виховати. Для цього потрібно, щоб він хоч якийсь період працював у постійних умовах (мав належну зарплату, розумне навантаження, гідні умови праці). Ідеальних умов у судовій системі ще ніколи не було", - сказав він.

Нагадаємо, 16 квітня Вища рада правосуддя обрала головою ВРП Володимира Говоруху. У Ігоря Бенедисюка 30 квітня закінчилися повноваження члена ВРП. 7 травня він склав присягу судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду. Він два роки обіймав посаду керівника вищої ради юстиції, потім такий самий термін - у Вищій раді правосуддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram