ГоловнаПолітика

Командування ЗС підтвердило інформацію про несанкціоноване зберігання секретної інформації одним з офіцерів штабу

Відкрито кримінальне провадження.

Командування ЗС підтвердило інформацію про несанкціоноване зберігання секретної інформації одним з офіцерів штабу

Командування Повітряних Сил Збройних Сил України підтвердило відкриття кримінального провадження щодо одного з високопоставлених офіцерів штабу за фактом несанкціонованого зберігання ним інформації з обмеженим доступом.

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці Командування Повітряних сил в фейсбуці.

"Кілька тижнів тому військовою контррозвідкою Служби безпеки України викрито факт несанкціонованого зберігання офіцером інформації з обмеженим доступом в його службовому кабінеті та за місцем проживання", - йдеться в повідомленні.

Зараз проводяться слідчі дії.

Посада високопоставленого офіцера, його звання та ім'я не повідомляється.

Раніше в понеділок в ЗМІ поширили інформацію про те, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо першого заступника начальника штабу командування Повітряних сил Збройних сил Олександра Астахова. В середині квітня правоохоронці провели обшук за його місцем проживання і в робочому кабінеті.

За місцем проживання офіцера були вилучені секретні документи, зокрема, про застосування авіації в зоні АТО/ООС, дані про стан, укомплектованість та рівень підготовки тих, що перебувають на бойових чергуваннях, а також сил і засобів ППО, РЕБ, бойової та транспортної авіації, що залучаються до АТО/ООС на сході країни, та багато іншого.

На початку березня повідомлялося, що Командування Повітряних сил Збройних сил України почало службове розслідування за фактом зникнення секретної документації.

Командування Повітряних сил базується в Вінниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram