ГоловнаПолітика

Клімкін: РФ незаконно продовжила Балуху термін, не зарахувавши час у СІЗО

Згідно із законодавством РФ, проведений в СІЗО термін вважається як "день за півтора".

Клімкін: РФ незаконно продовжила Балуху термін, не зарахувавши час у СІЗО
Павел Климкин
Фото: пресс-служба президента

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що Росія незаконно продовжила українському політв'язню Володимиру Балуху термін ув'язнення, не зарахувавши час у СІЗО. Про це він написав у Twitter.

"Росія незаконно продовжила Балуху термін ув'язнення, не зарахувавши час у СІЗО. Не новина, що Росії плювати на міжнародне право і будь-яке інше законодавство, очевидно їм так само начхати і на своє. Кремль продовжує катувати політв'язнів, але нас не зламати", - зазначив Клімкін.

Раніше "суд" в окупованому Криму відмовився зарахувати українському політв'язню Володимиру Балуху проведений в СІЗО термін "день за півтора", як того вимагає законодавство РФ.

Суд засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4 тисяч гривень) за двома кримінальними справами.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який був у дворі його будинку.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав Володимира Балуха політичним в'язням. На думку правозахисників, приводом для переслідування активіста могла стати встановлена ним на власному домі табличка "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram