ГоловнаПолітика

Насіров звернувся до суду для зупинки призначення голови Податкової служби

Позов подано в Окружний адмінсуд Києва, який уже зупинив призначення на посаду керівника митної служби.

Насіров звернувся до суду для зупинки призначення голови Податкової служби
Фото: Макс Требухов

Екс-голова фіскальної служби України Роман Насіров просить суд заборонити Кабінету Міністрів приймати рішення про призначення голови податкової служби. Відповідний позов Насіров подав до Окружного адміністративного суду Києва, повідомила прес-служба суду.

Позивач просить суд до розв'язання суперечки по суті зупинити дію розпорядження уряду "Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади голови Державної податкової служби" та заборонити КМУ приймати рішення про призначення на посаду голови Податкової Сергія Верланова або Сергія Пєтухова.

Суд вирішує питання про наявність правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову до подання відповідного позову до Окружного адміністративного суду міста Києва. Відповідно до частини 2 статті 150 КАСУ, забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи.

Це вже другий позов Насірова з приводу призупинення призначень.

Нагадаємо, раніше суд за позовом народного депутата Андрія Антонищака призупинив дію розпорядження Кабінету Міністрів України про конкурс на посаду голови Державної митної служби та заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби вчиняти дії щодо проведення конкурсу.

У грудні 2018 року Насіров через ОАСК поновився на посаді голови ДФС, але рішення поки що не набуло чинності через апеляції Кабміну.

Насірова було призначено на посаду голови Державної фіскальної служби за результатами відкритого конкурсу в 2015 році. 31 січня 2018 року Насірова звільнили в зв'язку з наявністю у нього британського громадянства. В середині лютого він подав позов про незаконність звільнення, який було задоволено 11 грудня 2018 року Окружним адмінсудом Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram