ГоловнаПолітика

ЦВК прийняла протоколи з мокрими печатками від 184 округів

У засіданні Центрвиборчкому оголошена перерва.

ЦВК прийняла протоколи з мокрими печатками від 184 округів
Фото: EPA/UPG

Центральна виборча комісія прийняла оригінали протоколів про підсумки повторного голосування на чергових виборах Президента України від виборчих комісій 184 з 199 територіальних виборчих округів.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

"24 квітня 2019 року Центральна виборча комісія прийняла протоколи про підсумки повторного голосування окружних виборчих комісій 107 територіальних виборчих округів. Всього прийнято протоколи про підсумки повторного голосування окружних виборчих комісій 184 територіальних виборчих округів", - йдеться в релізі.

Відзначається, що зараз в засіданні Центральної виборчої комісії оголошено перерву до 10:00 25 квітня 2019 року.

Нагадаємо, що увечері 23 квітня Центрвиборчком України завершив підрахунок електронних протоколів. Ці підрахунки свідчать, що в другому турі президентських виборів перемогу здобув Володимир Зеленський з результатом 73,22%. За нього проголосувало 13,5 млн виборців. За чинного главу держави Петра Порошенка - 24,45% (4,5 млн) виборців.

Офіційно результати виборів повинні бути встановлені на підставі оригіналів паперових протоколів окружних виборчих комісій не пізніше 1 травня. З 22 квітня ЦВК почала прийом оригінальних паперових протоколів.

Інавгурація обраного Президента має відбутися не пізніше 31 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram