ГоловнаПолітика

​Аласанія розкрив деталі домовленостей штабів кандидатів щодо дебатів на стадіоні

Зустріч пройшла в Міністерстві внутрішніх справ.

Представники штабів кандидатів у президенти України Петра Порошенка та Володимира Зеленського провели переговори щодо дебатів на НСК "Олімпійський" 19 квітня. Зустріч пройшла в Міністерстві внутрішніх справ.

Про це повідомив глава правління НСТУ Зураб Аласанія, опублікувавши у фейсбуці фото, на яких видно учасників переговорів.

Представники штабу Петра Порошенка
Фото: facebook.com/zurab.alasania
Представники штабу Петра Порошенка

"МВС як "точка зібрання" представників штабів кандидатів, які ніяк не можуть домовитися між собою про "дебати на НСК". З вузького погляду - питання безпеки аудиторії і кандидатів, з широкого - майданчик для переговорів", - зазначив він.

Представники штабу Володимира Зеленського
Фото: facebook.com/zurab.alasania
Представники штабу Володимира Зеленського

За інформацією Аласанії, 19 квітня на "Олімпійському" "сцен буде дві. Телесигналів буде два. Телетрансляцій, схоже, теж буде дві".

"Це ще нічого, концертів взагалі планувалося чотири: два до, два після (у кожного кандидата свої)", - додав глава НСТУ.

Згідно з повідомленням, штабам вдалося домовитися, зокрема про час початку концертів (16:00) і дебатів (19:00). Символіка партій використовуватися не буде.

Штаби не домовилися: про кількість запитань, ведучих, трансляцію (віддавати одну трансляцію всім каналам, або кожен штаб веде свою зйомку і віддає своїм каналам).

Переговори в телефонному режимі продовжать представники штабів.

Аласанія підтвердив дебати на стадіоні 19 квітня і наголосив, що в їх проведенні Громадське не бере участі.

"Суспільне продовжує дотримуватися закону і здорового глузду: змістовні дебати мають відбутися в студії НСТУ 19 квітня у часовому проміжку від 20:00 до 21:00 (якщо інше не буде вирішено Центральною Виборчою Комісією)", - зазначив він.

Глава НСТУ додав, що 18 квітня представники штабів кандидатів "у схожому" складі збирає ЦВК.

Нагадаємо, раніше штаб Порошенка попросив відкласти на годину офіційні теледебати, щоб встигнути і на НСК "Олімпійський" , і в студію "Суспільного".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram