ГоловнаПолітика

Крючков заявив про виплату 500 тис. доларів Ситникові за сприяння в слідстві

Справа про отримання хабара головою НАБУ нібито вже давно існує.

Фото: Макс Левин

Екс-депутат Верховної Ради Дмитро Крючков сьогодні під час засідання Солом'янського райсуду звинуватив директора НАБУ Артема Ситника в отриманні хабара від ХК "Енергомережа". Про це повідомляє кореспондент LB.ua із зали суду.

"Пан Ситник дійсно від нас отримував півмільйона доларів... за сприяння у слідстві", - сказав Крючков.

Він додав, що справу стосовно Ситника за отримання хабара і перевищення повноважень було відкрито. "Вона давня, вона існує. Чи знає про неї Луценко? Думаю, що знає", - сказав він.

Фото: Макс Левин

Крім того, Крючков вважає, що справу стосовно нього відкрито за дорученням президента Петра Порошенка. За його словами, екс-генпрокурор Віктор Шокін відмовився відкрити справу, а спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький розпочав кримінальне розслідування. Він назвав звинувачення НАБУ абсурдними і "продуктом творчості прокурорів".

Також Крючков повідомив, що "Енергомережа" постачала електроенергію законно.

Нагадаємо, Крючкова екстрадували в Україну в понеділок, 15 квітня. Сьогодні суд обирає для екс-депутата запобіжний захід.

Наприкінці березня ЗМІ опублікували розслідування про корупцію в сфері енергетики. Журналісти "Схем" стверджують, що кошти через компанію "Енергомережа" виводили в тому числі і в інтересах депутата Верховної Ради Ігоря Кононенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram