ГоловнаПолітика

У ГПУ спростували передачу РФ підозрюваного у вбивстві головного редактора російського Forbes

Уродженець Чечні Магомед Дукузов в Україні відбуває покарання за вимагання.

У ГПУ спростували передачу РФ підозрюваного у вбивстві головного редактора російського Forbes
Главного редактора русской версии журнала Forbes Пола Хлебникова убили в июле 2004 года
Фото: EPA/UPG

Україна поки що не передавала Росії уродженця Чечні Магомеда Дукузова, якого підозрюють у вбивстві головного редактора російської версії журналу Forbes Пола Хлєбнікова.

Про це повідомили в Генеральній прокуратурі України у відповідь на запит Радіо Свобода.

У відомстві зазначили, що ГПУ прийняла рішення видати Дукузова 8 листопада 2017 року.

"Однак фактичну передачу вказаної особи відстрочено до ухвалення остаточного рішення в кримінальному провадженні за обвинуваченням Дукузова М. І. у вчиненні злочинів на території України, відбування покарання за вироком українського суду або звільнення від покарання на будь-яких законних підставах", - розповіли в Генпрокуратурі, не уточнивши, про які саме злочини йдеться.

На 11 квітня остаточне рішення в цьому кримінальному провадженні не прийнято, а тому доручення на фактичну передачу Дукузова в Росію не давали.

9 квітня російські ЗМІ з посиланням на доповідь генерального прокурора Росії Юрія Чайки Раді Федерації повідомили, що Україна прийняла рішення видати Росії Магомеда Дукузова, якого звинувачують у вбивстві Хлєбнікова.

За версією слідства, 9 липня 2004 року Дукузов убив Хлєбнікова в столиці Росії Москві, діючи з корисливих мотивів та за наймом.

Після втечі з Росії Дукузов, якого підозрюють у вбивстві в складі організованого злочинного угруповання, зайнявся здирництвом грошей у приватних підприємців в Україні.

У листопаді 2017 року його затримали в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram