ГоловнаПолітика

В Окружний адмінсуд Києва подали новий позов про усунення Супрун з посади міністра

Автор позову - депутат Радикальної партії Олексій Ленський.

В Окружний адмінсуд Києва подали новий позов про усунення Супрун з посади міністра
Фото: Макс Левин

В Окружний адміністративний суд Києва надійшов новий позов про законність призначення в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун. Цього разу позов подав інший депутат від Радикальної партії Олега Ляшка - Олексій Ленський. Про це повідомила Супрун на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Знову надійшов новий позов проти мене. Знову від народного депутата Радикальної партії Олега Ляшка. Знову з проханням заборонити мені виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України. Знову провадження відкрито за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи", - написала Супрун.

За словами Супрун, зміст позову копіює попередні документи, підстави для позову ті самі, що і раніше. Причиною подачі позову голова МОЗ вважає "порушення схем і корупційних потоків, звільнення одіозних медичних феодалів і пряму конфронтацію з ними".

"Ще один збіг - адвокатський запит за цим позовом до Міністерства охорони здоров'я України надійшло від тієї ж адвокатської фірми GoLaw law firm, яка обслуговує звільнених через корупцію ректорів медичних університетів Катерину Амосову і Валерія Запорожана. Ректорів, що приводять "тітушок" в університети, котрі вчиняють рейдерські захоплення і всіляко саботують роботу навчальних закладів. Ректорів, які персонально несуть відповідальність за низький рівень медичної освіти і високий рівень корупції в медичній сфері в Україні", - написала Супрун.

Нагадаємо, 5 лютого суддя Каракашьян відсторонив Супрун від виконання обов'язків міністра за позовом Мосійчука, 14 лютого він відмовив у задоволенні клопотання Мін'юсту про забезпечення позову, проте скасував своє попереднє рішення "за власним бажанням".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram