ГоловнаПолітика

Апеляційний суд повторно відхилив позов Насірова до лікаря

Екс-голова ДФС вимагав 2 млн гривень компенсації за моральну шкоду.

Апеляційний суд Києва ухвалив остаточне рішення за позовом екс-голови Державної фіскальної служби Романа Насірова до лікаря-кардіолога Максима Соколова. Трансляцію засідання опублікував голова ЦПК Віталій Шабунін на своїй сторінці у Твіттері.

У суді Насіров вимагав визнати його обстеження і свідчення лікаря Соколова в його справі незаконними, а також відшкодувати моральні збитки, заподіяні показаннями кардіолога про те, що в Насірова на момент госпіталізації не було ознак інфаркту міокарда. Насіров вимагав 2 млн гривень компенсації - по мільйону з медичного закладу й особисто від лікаря.

Адвокати лікаря просили відмовити Насірову в задоволенні апеляційної скарги,оскільки лікар не проводив обстеження, а свідчення в суді давав під присягою.

Суд відмовив Насірову в задоволенні позову, натомість суд зобов'язав позивача заплатити лікарю 13 тис. гривень компенсації.

Нагадаємо, раніше Насіров через суд уже вимагав 1 млн грн від лікаря, який свідчив про стан його здоров'я. 19 грудня Шевченківський райсуд Києва не задовольнив цей позов.

Насірова звільнили 31 січня 2018 року у зв'язку з наявністю в нього британського громадянства. 3 березня детективи НАБУ повідомили Насірова про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам Онищенка та заподіяння збитків державі на 2 млрд гривень. Напередодні Насіров зліг у лікарню з нібито інфарктом міокарда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram