ГоловнаПолітика

Комітет Сенату США затвердив резолюцію проти російської агресії

Санкції проти РФ будуть чинними, поки російська поведінка не зміниться.

Комітет Сенату США затвердив резолюцію проти російської агресії
Фото: EPA/UPG

Комітет із закордонних відносин Сенату США рекомендував до схвалення і затвердив резолюцію, яка закликає посилити оборонну допомогу Україні і підтримує скасування газопроводу "Північний потік-2". Про це повідомляють на Facebook-сторінці Посольства України в США.

Сенатори закликають президента США терміново провести з американськими союзниками операцію, пов'язану із забезпеченням свободи навігації в Чорному морі. Так США мають намір підтримати міжнародно визнані кордони, двосторонні домовленостей і принцип безпечного проходження суднами Керченської протоки і Азовського моря.

Співавторами документа є близько десяти сенаторів від Демократичної і Республіканської партій. Вони закликають Дональда Трампа скористатися положеннями закону про бюджет США на потреби національної оборони, щоб посилити потенціал Збройних Сил України, а також надати через відповідні програми Державного департаменту і Пентагону додаткову підтримку політиці безпеки України. Мета документа - зміцнити морські можливості України, запобігти подальшій російській агресії і відбити її.

«Законодавці також звертаються до НАТО із закликом посилити присутність і можливості Альянсу в Чорному морі, в тому числі в питаннях моніторингу ситуації в морі і берегової оборони. Окремо сенатори закликають союзників і партнерів у Європі відмовити кораблям російських ВМС в заходження в їхні порти для поповнення запасів і дозаправки», - зазначено в повідомленні.

У документі наголошено, що санкції проти РФ - наслідок дій влади цієї країни, вони будуть чинними і посилюватимуться, поки російська поведінка не зміниться.

Нагадаємо, в лютому 2019 року група сенаторів США представила законопроект, який передбачає введення додаткових санкцій проти РФ у відповідь на "російське втручання в роботу демократичних інститутів за кордоном", а також - за агресію в Україні. Список санкцій, запропонованих сенаторами, розбито на дві часті. Перша передбачає санкції у відповідь на втручання Росії "в демократичні інститути за кордоном". Друга частина - санкції, спрямовані на інвестиції в російські ЗПГ-проекти за межами РФ. Також законопроект передбачає санкції, пов'язані з російським суверенним боргом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram