ГоловнаПолітика

ГПУ знайшла відповідальних за вибухи в Кропивницькому, один підозрюваний намагався виїхати з країни

Один підозрюваний намагався покинути країну, інший - у лікарні під охороною.

ГПУ знайшла відповідальних за вибухи в Кропивницькому, один підозрюваний намагався виїхати з країни
Фото: gre4ka.info

Керівнику ТОВ "Елан-Ві" і головному інженеру цього підприємства повідомлено про підозру у справі про вибухи на автозаправній станції в Кропивницькому.

Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури.

Зазначають, що їм оголошено про підозру за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.

При цьому інженера ТОВ "Елан-Ві" затримали правоохоронці за ст. 208 КПУ під час спроби покинути територію України. Керівник підприємства досі перебуває в лікарні під охороною.

Зараз прокуратура готує клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Слідство наполягатиме на утриманні під вартою. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, ввечері 27 березня в Кропивницькому на відкритій автостоянці ТОВ "Татіус" в автоцистернах для зрідженого газу сталася пожежа з подальшими вибухами. У результаті отримали травми четверо осіб, у тому числі двоє співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій і водій автоцистерни.

28 березня Нацполіція повідомила про початок кримінального провадження за фактом НП за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram