ГоловнаПолітика

Директор Держбюро розслідувань пояснив небажання створювати КДК ризиком програшних справ

Рада громадського контролю дала негативну оцінку роботі ДБР за 2018 рік.

Директор Держбюро розслідувань пояснив небажання створювати КДК ризиком програшних справ
Фото: Макс Требухов

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба пояснив небажання створювати Дисциплінарну комісію ризиком програшних справ на тлі негативної оцінки його діяльності, яку оприлюднила Громадська рада при ДБР.

Про це він сказав на прес-конференції, передають Українські Новини.

"Що ми маємо. Якщо я створю Дисциплінарну комісію, то у неї не буде матеріалів і підстав для того, щоб виносити свої рішення про притягнення тих чи інших співробітників до дисциплінарної відповідальності... Я не хочу давати судам можливість виносити рішення не на користь ДБР", - наголосив Труба.

26 березня члени Ради громадського контролю розглянули звіт ДБР за 2018 рік, поданий директором бюро Романом Трубою, і затвердили свої негативні висновки до нього.

Зокрема, з недоліків члени Ради відзначили: відсутність вимог і конкурсу в Управління внутрішнього контролю; відсутність Дисциплінарної комісії; втручання патронажної служби в роботу конкурсної комісії; неефективне формування (квоти) конкурсних комісій; нереагування Труби на рішення Ради громадського контролю за Регламентом і прийняття колегіальних рішень; внесення змін до Положення про РГК про надання повноважень Трубі достроково припиняти повноваження члена Ради (який є і у дисциплінарної комісії та конкурсних комісіях).

"Ми затвердили рекомендації до звіту, серед яких - необхідність проведення психофізіологічного дослідження Директора ДБР на поліграфі, а також звернення із заявами про розслідування фактів протиправних дій вчинених Директором ДБР Трубою Р. М. і мають ознаки кримінальних злочинів: за фактом протиправного втручання Директора ДБР Труби Р. М. в роботу конкурсної комісії №2 ДБР; не призначення ним на посади переможців конкурсу, а також за фактом службової недбалості, яка полягає в не створенні дисциплінарної комісії Державного бюро розслідувань" - заявив голова РГК Максим Болдін.

Раніше Роман Труба заявив, що у кримінальних справах ДБР фігурують "понад 30" народних депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram