ГоловнаПолітика

"Пріоритетом для Миколаївської облдержадміністрації є життя людей", - Олексій Савченко Актуально

У Миколаївській області діють низка програм соцзахисту, які є прикладом для всієї України.

"Пріоритетом для Миколаївської облдержадміністрації є життя людей", - Олексій Савченко

Одним з пріоритетів у роботі Миколаївської облдержадміністрації є соціальний захист людей.

Про це заявив глава Миколаївської ОДА Олексій Савченко під час підсумкової колегії Департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОДА в четвер, 28 березня.

Савченко зазначив, що в Миколаївській області діє ряд програм соціального захисту, які є прикладом для всієї України. Зокрема, це Програма соціального захисту населення "Турбота", яка є комплексною та охоплює майже всі напрямки соціального захисту, Програма надання одноразової допомоги на відкриття власної справи учасникам АТО тощо.

"На створення цих програм нас надихнув приклад Президента України Петра Порошенка, який показав, як і куди має рухатись держава. Я дякую за підтримку голові Миколаївської обласної ради Вікторії Москаленко, свідомим депутатам обласної ради, які підтримали нас, взяли на себе відповідальність і проголосували за ті програми, які ми сьогодні втілюємо в життя", - сказав Савченко.

Зазначимо, що у 2018 році в рамках Програми "Турбота" 135 сімей загиблих учасників АТО/ООС отримували одноразову грошову допомогу у розмірі 10 тис. грн. Щомісячну грошову допомогу у розмірі 12 тис. грн на рік отримували 76 дітей учасників АТО, які загинули або померли внаслідок отримання поранення, контузії чи каліцтва. Для воїнів АТО/ООС було придбано 85 квартир. Впроваджено щомісячну виплату учасникам бойових дій у роки Другої світової війни у розмірі 1200 грн замість одноразової, яка виплачувалась лише до 9 травня. Також надається щомісячна матеріальна допомога учасникам визволення Миколаївської області від фашистських загарбників у розмірі 1500 грн. Сім’ї загиблих учасників бойових дій в Афганістані отримують 2,2 тис. грн одноразової матеріальної допомоги. Постраждалі в наслідок аварії на ЧАЕС (І категорії та діти-інваліди) отримують 1,8 тис грн одноразової матеріальної допомоги.

В рамках програми соціального захисту інвалідів "Безбар’єрна Миколаївшина" адресну допомогу отримали 18 800 осіб на суму понад 4 млн грн.

Окремо зазначимо, що за ініціативи голови Миколаївської облдержадміністрації розроблено програму підтримки добровольців, яка вже невдовзі запрацює на Миколаївщині.

В ході засідання колегії Олексій Савченко також відзначив кращі установи соціального захисту.

Нагороди отримали:

- Управління соціального захисту населення Снігурівської РДА, як краще управління соцзахисту області;

- Миколаївський міський територіальний центр соціального обслуговування, як кращий серед територіальних центрів Миколаївщини;

- Новосвітлівський психоневрологічний інтернат, як краща стаціонарна установа;

- Вознесенський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, як кращий серед таких центрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram